facebooktweeterpinterestgoogle+
graphbar
Logo
Web situl în limba românăHungaryan language
publicit

Néhány szó az internetröl

Focusnet, egy hasznos és érdeklődést keltő weboldal, kezdetnek néhány gondolat...
Mi a célunk ezzel a weblappal ? Termeszetesen az, hogy nyilvánosságra hozzuk tevékenységünket illetve ajánlatainkat, magyarul - reklámozzuk Focusnetten magunkat, tehát ismerté tesszük magunkat az új kommunikációs rendszer segitségével, melynek neve Internet. Közzé tesszük ötleteinket, véleményeinket , stb. a netten is. A reklám igen fontos eleme egy üzletnek, megjelenése a történelem kezdetére tehető. Azok az arheológusok akik a mediterán kúltúrát kutatták, rengeteg tanulságos dolgot fedeztek fel, ajánlatokról és esemény rendezvényeket illetően . A rómaiak, a gladiátor harcokat, falfestéssel hirdették, a főniciaiak pedig a fő városokba vezető utak szélére, kövekre festették temékeiket melyeket árúltak, illetve ismertettek ezáltal ezeket.
Gladiator A publicitás igen fontos egy cég életében, és az erre forditott összegek nem mindig arányosak a cég nyereséggel. Egyébként elsők között emlithetnénk a reklámra forditott öszegeket illetően, egy non- profit szervezetet az Egyesült Államok kormányát. A publicitás, közzétételének, fontos informálási szerepe van. Tehát visszatérve, a legujabb reklámforma az az INTERNET. Mondhatni hogy egyetlen személy, cég, magán vagy közügyi szervezet, sem maradhat befolyásatlanul a digitális forradalomtól. Az Internettes tranzakciók túlhaladnak minden elképzelhető határt (földrajzi, helyi, kultúrális, nyelvi, politikai, jogi vagy bürökráciai) okozva az üzleti szabályok változását. Egy vállalat már nem kell nagy helyet foglaljon, virtuálisan jelen lehet bárhol a világon. Michael Porter üzleti stratéga szerint, a kulcskérdés ma már nem az, hogy használjuk e vagy nem az Internettet - a vállalatoknak nincs más lehetőségük ha piacképesek akarnak maradni - hanem az hogy hogyan használják azt. Itt megemlithetnénk hogy ameddig egy levél elküldése egy 2 % többlet választ generál, addig egy weblap növelheti a válasz arányt, a vásárló részéről legalább 50 % - kal
Mi is az Internet ? Internet
A digitális forradalom, alapjában változtatta meg a tér, idő és tömeg fogalmát. browserAz Internet szó kizárólag az infrastrukturát jelenti vagyis egy nemzetközi számitógép hálózatot, mely lehetővé teszi használóinak az információhoz illetve kommunikáláshoz való hozzáférést. Az első regisztrált leirása, egy hálózaton történő szociális közreműködésnek, az J.C.R. Licklider az MIT, által leirt emlékirat volt, mely 1962 augusztusában bemutatta a Galaktika hálózat (Galactic Network) elméletet. 1962 októberétől, Licklider volt az első vezetője a DARPA számitógépek, kutató programjának. 1969 - ben 4 számitógép lett összekötve az Egyesült Államok védelmi részlege által. Az USA-ban lett elinditva a program ARPANET néven, 1969 október 1 - én lett elküldve ezen belül az első üzenet. A következő években ehhez a hálózathoz más állami szervezet és egyetemi számitógépek lettek csatlakoztatva. A szabályok betartása lehetővé tette a könnyű adatatvitelt, még akkor is ha a szervezetek, más platform, hardware, software kombinációkat használtak is. Az első kifejlesztett protokol az a Network Control Protocol (NCP) volt, ezt követte a Transmission Control Protocol (TCP) és az Internet Protocol (IP), az utolsó kettőt úgy ismerjük mint TCP/IP. 1989 - ben az NSF net korlátolt hozzáférést adott a hálózathoz, két e-mail kereskedelmi szolgálatnak MCI Mail és a CompuServe-nek. Ezután 1991- től kezdődően egyre több telekomunikációs cég epitette ki saját hálozatát, melyet utólag az NSF nethez kapcsoltak. Ez a rendszer igen gyorsan fejlődött és utólag az Internet nevet kapta. Az Internet és a többi információs tehnológia illetve a számitógépek, számottevően megnövelték a cégek lehetőségeit hogy gyorsabban, jobban vezessék üzleteiket illetve időben és nagyobb térben aktiválhassanak.
Mit nyújt az Internet a fentemlitettek mellet ? Virtuális piacot, mely globális lehetségét, üzleti partnereket biztosit, új üzleti lehetőségeket, megváltoztatva az üzleti kapcsolatok idejét és alakját, megváltoztatva a piacra ható erőket. Piac, amelyet a pénz forgalma határoz meg, sőt mitöbb a klasszikus piacokat jellemző bevezető gátakat elháritja, elősegitve ezáltal a kis és közép vállalatok fejlődését. És itt még meg kell emlitenünk a szociális hálozatok igen nagy szerepét is a mai ember életében.
Nos, ennyi magyarázat után összegezzünk - Az Internet és alkotó elemei (www, email, stb.) egy teljesen új kommunikációs, közzétételi utat biztosit mindannyiunknak. Ime ez a mi célunk:
KÖZZÉTÉTEL, KÉTIRÁNYÚ KOMMUNIKÁCIÓ, INFORMÁLÁS.
***

  sursa curs: curs-valutar-bnr.ro

Zomostar kft
Zomostar kft

Könyvvizsgáló
Könyvelő iroda

Handmade
Handmade műhely

search
Tartalom menü
focusnet.ro - Partnerek
Szerkesztő
Copyright © 2017 www.focusnet.ro Developped by Jermendy Zoltan
facebooktweeterpinterestgoogle+