facebooktweeterpinterestgoogle+
graphbar
Logo
Pagina în limba românăHome Page (hu)
Stil-de-viata

HOGYAN FOGYTAM LE ?

Nekem tényleg sikerült lefogynom, remélem a csatolt képek is igazolják. Te aki jelen sorokat olvasod, lehet hogy te is le akarsz fogyni, hidd el, lehetséges. Ma több mint egymilliárd ember köver, ebből 300 mil. kb. veszélyesen túlsúlyos. Eu-diferentaAz elhizás oka sok betegségnek – úgy mint érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, cukorbetegség, és néhány rákos megbetegedéseket is okozhat. Ime miért fontos az optimalis súly elérése. Persze nem is beszélve arról hogy egy optimális testsúly egy sokkal jobb közérzetet is biztosit. De térjünk a lényegre. Az én esetemben minden idén ( 2012 ) februárjában kezdődött. Épp Valentin napon elmentünk a feleségemmel egy helyi üzletközpontba, ahol helyi ünnepet szerveztek és pont bennünket választottak ki a tömegből. Igy nyertünk egy 50 lejes értékjegyet amit be lehetett váltani bármelyik üzletben a fent emlitett központból. Gondoltam, hát váltsuk be akkor.
Anul 2012Az egyik üzletben kinéztem egy tök jó dzsekit, de hoppá, nem tudtam elől összegombolni a pocakom miatt. Arról nemis beszélve hogy a tükör nyújtotta látvány elkeseritett. Akkor eldöntöttem – tennem kell valamit. Haza érve megmértem a súlyomat, 125 kg, ami mint utólag megtudtam a 185 cm magasságomhoz képest sok. Röviden igen elhizott voltam. Elkezdtem torna gyakorlatokat végezni azzal amim éppen volt otthon, de nehéz volt. Igy a netten néztem szét és letöltöttem azt amit hasznosnak találtam, ugyanakkor magyarországról megvásároltam egy ottani fogyókúra „guru” CD-jét.
Igy az olvasottaknak és megtudtaknak alapján csináltam egy tervet ami szerintem minden fogyokúrázni vágyónak az első lépése kellene hogy legyen.
Igy megnyitottam egy dossziét amibe a programomat leirtam, ez a következőket tartalmazza:
1 – Izomcsoportokra beosztott tornagyakorlatokat
2 – Egy táblázat amely a testsúlyomat tartalmazza majd minden héten
3 –A program – amely nálam egy felváltott Kardio és Izometria (Izomfejlesztő) program volt. Igy Hétfőn, Szerdán és Pénteken Kardio program, valamint Kedden Csütörtökön és Szombaton Izometria program.
Ezután megvásároltam egy edzőpadot (súlyokkal) és egy szobabiciklit, természetesen amelyek elbirtak az én akkori 125 kg-omat. Igy Március 12- ikén elkezdtem a harcot a kilókkal. Lehet hogy felteszitek a kérdést – ha fogyni akarsz akkor minek a súlypad meg a bicikli ? Egyszerű – nem akartam egy vézna sovány emberré válni. Ezért az izom fejlesztést komolyan vettem. Eleinte mint Kardio gyakorlatokat a lépcsőzést, biciklizést és a lépegető gépet (ami el is tört) probáltam ki, de hidjétek el nekem az egyik legjobb kardio edzés a kocogás volt, ennek volt a legkomolyabb hatása, főleg ha kinn a szabadban végeztem ezt el. Első nap komoly "150" m-ert sikerült egyben leszaladnom megállas nélkül de felváltva a sétával lefutottam a körömet. De nem hagytam magam, a következő megfelelő napokon (Hétfőn, Szerdán és Pénteken) folytattam a futást, előbb 150 méterenként aztán séta és megint 150 méterrel igy egy kört tettem meg. Igen fontos a pontos ütemezés, én egy 600 m-es kört választottam ki magamnak a házunk körül. Aztán a következő hetekben, amint az erőnlétem megengedte mindig növeltem a körök számát (általában kéthetente). Igy az első felváltott séta és 150 mérés futások után ma már 14 kört futok simán. Fontos, hogy soha ne fussunk kevesebbet mint az előző edzésen. Termeszetes az sem mindegy hogyan futunk, figyelni kel hogy futás közben amikor a talajra tesszük a lábunkat, soha ne a sarkunknál fogjunk talajt hanem a labfej részével. Eleinte nem könnyű de hidjétek el megéri megpróbálni, ha eddig nem igy futottatok. Nem tagadom komoly akarat kell ezekhez a lépésekhez. Természetesen párhuzamosan dolgoztam az edzőpadon is, eleinte kissebb súlyokkal kezdtem, kitűztem magamnak a programot, vagyis 3 gyakorlat tipus egyenként 5-ször 12 gyakorlat izomcsoportonként. Itt fontos hogy ne csaljunk (vagyis ne csináljunk kevesebbet) hisz egyedül önmagunkat csapjuk be. Én igy osztottam be gyakorlataimat – Hétfő/Bicepsz, Tricepsz és lábizmok, Csütörtökön/Váll, hát izom valamint 32 perc biciklizés, Szombaton/Mell, Hasizom valamint 32 perc biciklizés. Eleinte megpróbáltam úgy ahogy a netten olvastam, Hétfő/Bicepsz, Tricepsz és Mell izom, de mire a mellizomhoz értem már nem mindig birtam a súlyokat felemelni. Igy megváltoztattam a hétfői programot a fenntiek szerint. Természetesen én nem akarok Body builder lenni csak formában szeretnék lenni. Tehát meg vagyok elégedve. Ja, hogy el nem felejtsem ENNYI NEM ELÉG.
NAGYON FONTOS MIT ESZÜNK. Amikor elkezdtem a fogyókúrát ( 2012 márciusában ) úgy döntöttünk a feleségemmel hogy megváltoztatjuk az étkezési szokásainkat, igy nem fogyasztottunk, vagy csak igen keveset a következő ételekből mint: zsiros ételeket, disznóhús, szalonna, krumplit, fehérlisztből készült kenyeret, stb. Áttértünk az egészséges étkezésre, amelyben helyet kaptak elsősorban a zöldségek és gyümölcsök valamint a magvak. Eleinte volt olyan is hogy este, amikor is régen sokat ettem, megkértem a feleségemet hogy készitsen egy óriási tál salátát, hisz a kajához voltam szokva és éhes voltam, de nem akartam a régi étkezésem szerint „zabálni”. Ez mindig bevállt. Nem volt könnyű de megérte. Még valami nagyon fontos a NAPI 5 ÉTKEZÉS. Nem szabad éhesnek lennünk, de nem mindegy mit eszünk. Lehet hogy nem hiszitek de megérte, a régi zsiros egészségtelen ételek már nem is hiányoznak. Én régen egy teljesen zöldség és gyümölcs ellenes ember voltam, mára már megváltozam. Nálam, emelett még az is gond volt hogy főleg este ettem, vagyis amikor este hazaértem ettem .... Nagyon jó érzés este úgy lefeküdni hogy nem érzünk éhséget és mégis könnyüek vagyunk. Szerintem megéri az étkezésünket egészséges ételekre alapozni. Sokat tudnék erről irni. Tehát nekem igy sikerült leadnom 33 kg-ot 8 hónap alatt. A következtetések ? A fogyókúrához szükség van:
1 – Motivációra.Eu
2 – Egy nagy adag akaratra.
3 – Hogy tudjunk egy megfelelő programot csinálni, és attól ne térjünk el.
4 – Ha eddig egészségtelenül ettünk akkor változtassuk meg étkezési szokásainkat. Ha rendelkezel a fentiekkel akkor a siker biztos. És mig el nem feledem, Nem használtam semmilyen táplálékkiegészitőt, semmilyen csodareceptet vagy fogyókúrát. Ma már néha használok táplálkozás kiegészitőket, a formám megerősitése érdekében. És igen, ma már bármilyen ruhát kinézek magamnak, jó rám. Sok sikert. Minden gyakorlatot amiket a fogyás során végeztem otthon tettem teljesen 100%-ban.
Ha beszélni akarsz a témáról irhatsz a jermendyz@gmail.com email cimre.
Biztos lesznek közöttetek ( akik e cikket olvassátok ) olyanok akik vitatni fogják az általam használt kúrát. És ez igy természetes. Ahány ember annyi vélemény. Én a fennemlitett módszerrel jó közérzetet, nagyobb önbizalmat és jobb egészséget értem el. Ha az én példám alapján legalább egy ember eléri mindazt amit én, már megérte hogy közzétettem a történetemet.
Jegyzék - Kardio gyakorlatok – olyan gyakorlatok melyek főleg a szivet és a tüdőt erősitik, ilyenek például a futás, biciklizés, lépcsőzés, lépegetőgép használata, stb.
Izometria gyakorlatok – olyan gyakorlatok melyek az izmokat feljlesztik – például a súlyzozás.

Hasznos linkek: Futás edzési tippek ,

Tartalom menü
FOCUSNET.RO
Szerkesztő
Copyright © 2017 www.focusnet.ro Developped by Jermendy Zoltan
facebooktweeterpinterestgoogle+